• Cupmaten DD t/m O
  • Omvang vanaf 60
  • Volledige collectie Freya Fantasie & Elomi
  • Gratis opsturen vanaf €75
  • Retourtermijn 90 dagen
  • Winkel in Breda
  • Top adviseurs
  • Naronnies sparen
Van idee tot in de winkel

Van idee tot in de winkel

04/11/2015

Eind oktober waren Sharon en ik op uitnodiging bij Panache Lingerie in Sheffield, Engeland. We werden rond geleid op alle afdelingen van deze onderneming behalve de productie, want die wordt gedaan in het Verre Oosten. Wist jij dat de doorlooptijd van een lingerie- of bikiniserie ruim 18 maanden is? En dan zijn de stoffen en het ontwerpen en produceren daarvan dus allang achter de rug. Ook hier gaat zo’n 1½ jaar over heen, dus van grondstof tot eindproduct zijn we 3 jaar verder!! Hoe ver kan een trend watcher vooruit kijken? Interessante vraag, maar die kan ik helaas (nog) niet beantwoorden.

Merken
Panache lingerie heeft 4 merken voor grote maten lingerie t.w. Panache, Panache Sport, Cleo en Sculptress waarbij Panache en Cleo ook nog Panache Swim en Cleo Swim hebben. Panache Lingerie ziet zelf ieder merk als apart merk en zij geven aan dus 6 merken te produceren die zich allen richten op vrouwen met een grote cupmaat en Scuptress op volle vrouwen met een grote cupmaat.

Het ontwerpproces
Op dit moment is de design afdeling gestart met de ontwikkeling van de spring/summer collectie 2017. Ze krijgen de opdracht een x-aantal series per merk, ieder merk heeft zijn eigen designer team, te bedenken waarbij een aantal bestsellers altijd weer terug komen. Denk bijv. bij Panache aan Tango en Floris, of bij Cleo aan de Minnie en de Maddie. Voor Panache Sport geldt dat deze ieder seizoen in 1 of 2 modekleuren of printjes wordt uitgebracht. Panache is voor de volwassen vrouw bedoeld terwijl Cleo voor de jong volwassen vrouw wordt bedacht, wel beiden met een slanke(re) taille en grote cupmaat. Sculptress is daarentegen voor een full figure vrouw met een grote cupmaat en een jonge smaak.

 Voorbereiding productieproces
Na het bepalen van de sfeer die de collectie moet uitstralen worden er één cup samples (foto 1) gemaakt en gepresenteerd aan de directie. Na het bepalen van de modellen die in productie worden genomen, worden deze uitgewerkt en 4-12 keer door gepast op een model totdat het op millimeter nauwkeurig klopt. Daarna worden voor iedere maat apart de productie instructies beschreven wat per serie leidt tot een heel boekwerk (foto 2). Voordat alles definitief in productie gaat wordt op de designafdeling ook nog in een donkere kamer in lichtbakken met diverse lichtinstellingen (daglicht, winkellicht, ultraviolet licht, etc.) de definitieve kleuren bepaald van de te gebruiken garens, afwerkbandjes, haakjes en oogjes, etc. (foto 3). Hierover was zelfs ik verbaasd! Dat is me toch een monnikenwerk…. Zie jij kleurverschillen? Nou, wij niet!

 

 

 

 

Foto 1

Foto 2

Foto 3

 

De inkoop
In het naaiatelier in Sheffield zelf (foto 4), maakt men per jaar  zo’n 3.000 monsters voor alle merken. Dit zijn testmonsters, pasmonsters en uiteindelijk de monsters voor de collecties waar de vertegenwoordigers wereldwijd mee rondreizen en bij hun klanten gebruiken zodat wij, als winkel, onze keuze kunnen maken voor onze eigen collecties. De inkoopperiode begint met het bezoeken van beurzen waar wij alle collecties op een echt model kunnen zien. De beurzen die wij bezoeken zijn Antwerpen, soms Amersfoort en soms Parijs. Op onze verlanglijst staan Londen en New York. Na de beurzen komen de vertegenwoordigers naar Breda voor de uiteindelijke inkoopafspraak (foto 7). De inkoopperiodes zijn altijd in januari/februari (inkoop autumn/winter)en juli/augustus (inkoop spring/summer).

Lage prijs
Panache lingerie heeft er voor gekozen om voor al haar merken het aantal onderdelen per bh of bikini ‘beperkt’ te houden. Iedere bh van Panache, Cleo of Sculptress bestaat uit zo’n 25 tot 30 verschillende onderdelen (foto 5). Daarnaast zijn de gebruikte beugels niet gecoat, oftewel niet voorzien van een kunststof laagje (foto 6). De beugels zijn wel gecoat bij de badkleding en sport bh’s. Deze 2 belangrijke kenmerken, minder onderdelen per bh en niet gecoate beugels, zorgen ervoor dat alle merken van Panache Lingerie een perfecte pasvorm hebben, maar toch tegen een langere prijs verkocht kunnen worden. Een weloverwogen keuze.

 

 

 

 

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Foto’s bezoek Panache Lingerie
Wil je alle foto’s zien van de Sheffield trip? Ga dan naar het album op Facebook...

 Wil je reageren op deze blog of suggesties voor een volgende geven? Ik ontvang alles graag via Facebook of info@naron.nl.

Tot BLOGwoensdag. Joane

 

Auteur: Joane van Rijkhuizen

Terug naar de lijst

De week van Naron NIEUWSBRIEF

  • Beleef naron
  • Nieuwe collecties
  • Acties & SALE