Cupmaten DD t/m O
Omvang vanaf 60
Gratis opsturen vanaf €75
Retourtermijn 90 dagen
Winkel in Breda

 

Ik heb vaak problemen met beugels. Hoe komt dat?

Dat kan verschillende oorzaken hebben:

De maat is niet goed

De meest voorkomende oorzaak is dat de maat of de pasvorm van je bh niet goed is. Een beugel is een hard ding en als dat niet perfect rondom je borsten past dan klemmen ze onder je borst, prikken aan de zijkant in je borst of worden naar buiten geduwd en prikken dan in je armen. Begin dus met je te laten adviseren over je maat.

 

De pasvorm is niet geschikt

Een andere oorzaak kan zijn dat de pasvorm van de beugel niet overeenkomt met de vorm van jouw borst. Daarom moet er naast de maat ook goed gekeken worden naar welk model geschikt is.

 

Je lichaamsbouw

Je lichaamsbouw kan een 3e reden zijn dat beugels niet lekker zitten. Denk bijvoorbeeld aan borsten die heel dicht tegen elkaar aan staan of brede borsten die al onder je armen beginnen of een uitstaande rib. Dan kan het raadzaam zijn om over te stappen naar bh’s zonder beugel.

 

De beugels prikken in mijn borstbeen

Het drukken van de puntjes van de beugels op je borstbeen tussen de borsten kan inderdaad heel pijnlijk zijn. Een oplossing is vaak dat we de puntjes wat naar buiten buigen, dus van je lichaam af. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen, maar het moet echt even met beleid gedaan worden zodat je geen kromme beugels krijgt. Met lichte druk pak je de punt van de beugel vast en verbuigt hem dan een beetje. Evt. heeft een man net wat meer kracht om dit voorzichtig te kunnen doen.

Hoe kan het dat mijn cupmaat groter wordt als ik afval?

Dit is altijd erg lastige uit te leggen.

Borsten kunnen bestaan uit vetweefsel of klierweefsel. Klierweefsel wordt aangemaakt door hormonen: lichaamseigen hormonen, voeding, pilgebruik, etc. Wanneer je borsten vooral uit vetweefsel bestaan, dan zullen ze bij het afvallen door de vetverbranding kleiner worden. Als de borsten echter vooral uit klierweefsel bestaan dan gebeurt er tijdens het lijnen vaak niet zoveel. Iedere bh-maat is opgebouwd uit de omvang van je lichaam (70, 75, 80 etc.) en je borstomvang. Als de borstomvang dus niet afneemt (klierweefsel) maar je lichaamsomvang wel, dan worden de borsten in verhouding groter ten opzichte van je slankere lijf. En daarom krijg je een grotere cup. M.a.w. je borsten blijven hetzelfde, worden zeker niet groter maar wel in verhouding tot je slankere lichaam.

Waarom glijden mijn bandjes altijd van mijn schouders?

Er zijn 3 mogelijke oorzaken voor dit probleem:

1. De meest voorkomende oorzaak is dat je niet de juiste maat draagt en de omvang te groot is voor jouw lichaam. Door de grotere omvang die eigenlijk bedoeld is voor een bredere vrouw (met bredere schouders), staan ook de bh-bandjes verder naar buiten en kunnen daardoor makkelijker afglijden. Wanneer hier sprake van is, zal het ook vaak voorkomen dat de bh op de rug omhoog kruipt. De enige oplossing is in dit geval je goed te laten adviseren over de juiste bh-maat.
2. Als de schouders erg schuin aflopen is het logisch dat bandjes daarvan afglijden. Dit is erg vervelend omdat je hier eigenlijk niks tegen kan doen behalve met 2 hulpmiddelen:

  • Siliconen schouderstukjes voor onder de bh-bandjes. Dit heeft een antislipeffect.
  • Strap Mate. Dit is een soort clip waarmee je op de rug de schouderbandjes naar elkaar toe kunt halen.

3. De 3e meest voorkomende oorzaak zijn de schouderbandjes die te los zitten. Daardoor hebben ze geen grip op het lichaam en gaan “zwabberen´. Stel de bandjes regelmatig. Ze moeten zo strak zitten dat ze de borst tot halverwege de bovenarm optillen en de borsten niet meer schuin naar beneden hangen, maar netjes recht vooruit staan. Soms is het verstelbare deel van het bandje erg kort. Hierdoor zijn de bandjes te weinig verstelbaar. In dat geval zou je het schouderbandje in moeten gaan korten. Dit is vrij eenvoudig zelf te doen, maar uiteraard kunnen wij dit ook. Dit doen wij echter alleen bij nieuw gekochte bh’s en kijk hiervoor evt. bij de “Vermaak Service”.
Tegenwoordig zijn er handige oplossingen zoals bh's met een sluitsysteem op de bandjes waardoor deze cross back gedragen kunnen worden. Of kijk en bestel de Magic straps of Magic Clip.

Tot welke maat kan ik een strapless bh (zonder bandjes) of een bh met siliconen bandjes dragen?

De merken waar wij mee werken maken een strapless bh zo groot als mogelijk om de cup ondersteuning te kunnen garanderen. Ditzelfde geldt voor de omvang. Deze maten gelden ook voor torselets (strapless bh met lijfje en jarretelles) die bruidjes vaak dragen. Houd er daarom rekening mee als je de jurk gaat uitkiezen. Het is helaas niet voor iedereen mogelijk een geheel blote halslijn te dragen.

Wat moet ik doen tijdens en na mijn zwangerschap als ik een grotere cupmaat nodig heb dan die standaard in de online shop staan?

In onze shop vind je een klein aantal meegroei- en voedingsbh’s met en zonder beugel van diverse merken. Wanneer deze maatvoering niet toereikend is of je vind ze niet mooi, dan kun je overstappen naar "gewone" bh's waarbij goed opgelet moet worden dat de beugel breed genoeg is en volledig voorbij de borst loopt. Dat je tijdens of vlak na de zwangerschap geen beugels mag dragen is achterhaald, mits je maar heel goed op let dat de beugel goed past. Deze mag niet in de borst drukken, want dan kan hij nog altijd problemen geven zoals borstontstekingen. Vandaar dat het dus ook geen probleem is om naar de normale collectie te kijken. M.n. de merken Freya, Fantasie en Panache zijn ijzersterk in grote cups. Veel van hun modellen zijn straks door ons ook eventueel te vermaken tot voedingsbh. Dat doen we echter alleen met nieuwe bh's. Voor de kosten van het vermaken en voorwaarden die hieraan verbonden zijn kijk even bij de vermaakopties onder in de footer onder de kop "informatie".

Wanneer komen de nieuwe bh's en bikini's binnen?

 

Bij ons komt het hele jaar door nieuwe grote maten lingerie en nieuwe badmode binnen. Het is dus een kwestie van de website lekker in de gaten houden of regelmatig even binnen wandelen in Naron Breda. Je kunt ons natuurlijk ook volgen via onze socials en jezelf aanmelden voor onze nieuwsbrief. Dan blijf je zeker up to date en weet je ook als eerste over leuke acties en waar we allemaal mee bezig zijn.

 

Mogen mijn bh’s en bikini's in de wasmachine?

Eigenlijk mag geen enkele bh of bikini met beugel in de wasmachine. Als jouw mooie bh of bikini klem komt te zitten tussen andere was in de trommel of tijdens het centrifugeren langs de wasmachinedeur schuurt, dan kunnen de beugels verbuigen, breken of in het ergste geval als een mes door de stof heen snijden. En zelfs andere was of de machine beschadigen.

Een waszakje beschermt feitelijk alleen de stof van je bh of bikini tegen haaltjes van andere kleding in de trommel. Op deze manier wassen in de machine geeft altijd een risico. Let er in ieder geval op dat de trommel nooit te vol zit en dat je op zo laag mogelijk toerental centrifugeert. Handwas blijft echter het beste. De materialen rekken minder snel uit waardoor de bh langer zijn stevigheid behoudt. En een bh wordt immers nooit zo vies dat-ie een uur in het sop moet ronddraaien. De wasbal die van harde kunststof is, worden ook de voorgevormde cups beschermt. Maar uiteraard kunnen niet voorgevormde bh’s met de wasbal goed beschermt in de wasmachine.

Meer wastips tref je aan onder de rubriek “Shoptips”.

Er is een beugel gebroken. Wat nu?

Balen dat er wat mis is met de beugels. Er kunnen meer oorzaken zijn voor zulke problemen.

 

De levensduur

De eerste en meest voorkomende oorzaak van beugels die midden onder breken of aan de zijkant door de stof prikken is de levensduur. De levensduur van een bh als je deze 2-3 dagen per week draagt, is nl. ongeveer een half jaar. Dan al verliest de bh door het gewicht dat gedragen moet worden een groot deel van de stevigheid en de beugel kan niet meer de juiste ondersteuning geven. Door het gewicht van de borsten kunnen beugels dan op enig moment breken of door de stof geduwd worden. Het inzetten van een nieuwe beugel heeft in zo'n geval geen zin, want die zal door de afgenomen stevigheid van de bh zeer snel weer tot problemen leiden.

De maat is veranderd

De tweede reden is dat de cupmaat is veranderd. Als de omvang of de borsten wat groter zijn geworden dan komt er teveel spanning op de te klein geworden beugel te staan. Dit merk je niet omdat de bh zelf langzaam mee uitgerekt wordt, maar de beugel heeft natuurlijk een vaste vorm. Door de spanning die de te kleine beugel moet opvangen, breekt deze op enig moment. Ook in dit geval heeft het inzetten van een nieuwe beugel geen zin.

Wassen in de machine

De 3e reden van dergelijke problemen is het wassen in de wasmachine. Beugels kunnen verbuigen als ze klem zitten tussen ander wasgoed of de beschermdopjes kunnen beschadigd raken (veelal tijdens het centrifugeren). In het laatste geval worden de beugels zo scherp dat zij door de stof snijden. Als de stof te ernstig is beschadigd is reparatie in de meeste gevallen niet meer mogelijk.

Ik ben zwanger. Waar moet ik allemaal op letten?

We hebben bijna geen kant en klare zwangerschapsbh’s. Dat klikt misschien gek, maar het komt omdat we vaak niet tevreden zijn over pasvormen en stevigheid. Vaak gaan voor onze aanstaande moeders de cupmaten niet groot genoeg. Daarom kijken we meestal bij "gewone" bh's die we eventueel tot voedingsbh vermaken.

 

Beugels moeten tot achter je borsten zitten

We letten er heel goed op dat de beugels breed genoeg zijn en volledig voorbij de borst aansluiten. Dat je tijdens of vlak na de zwangerschap geen beugels mag dragen is achterhaald. Je moet er alleen heel goed op letten dat ze absoluut nergens op je borst zelf mogen drukken.. Dan zijn de cups te klein en kunnen je beugels wél problemen geven zoals borstontstekingen.

 

Meegroeibh’s tijdens de zwangerschap

Meegroeibh’s zijn altijd elastisch. Ze moeten namelijk mee kunnen groeien. Grote cupmaten en elastische bh’s zijn geen goeie match. Dat beweegt veel teveel mee en kan je geen support geven. En dat terwijl je dit juist zo hard nodig hebt nu je borsten groter zijn dan normaal en vaak erg gevoelig zijn. We adviseren altijd modellen waarbij de beugel echt helemaal om je borsten heen zit.

Welk model dan voor jou perfect is, kunnen we jammer genoeg op afstand niet samen met je bekijken. Wel kun je nadat je jouw bestelling thuis hebt gekregen een virtuele passessie met ons afspreken. Dan kijken we mee en kunnen je alsnog goed adviseren.

 

Voedingsbh’s in grote maten

Veel van alle modellen uit ons bh-aanbod zijn geschikt om tot voedingsbh te vermaken. Dit doen we alleen met nieuwe bh’s. Onze coupeuse maakt de bandjes los van de cups en zet daar een kliksluiting tussen zodat je de cups aan de voorkant kunt openen. Doordat we dit met bijna al onze bh’s kunne, is de keuze bijna onbeperkt alhoewel we ook hier goed opletten of de beugels niet te smal zijn.

 

Zwemmen tijdens je zwangerschap

Echte zwangerschapsbadkleding bestaat op dit moment helaas niet in grote (cup)-maten. De oplossing zoeken we meestal in de combinatie van een losse bikini top of tankini en een los broekje met de juiste vorm. De ene vrouw draagt graag slips onder haar zwangere buik terwijl de nader het prettiger vindt als alles is ingepakt. Bij ons is alles los te combineren.

Je kunt bij ons het hele jaar terecht voor je badkleding. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat door het uitrekken van de stoffen door je zwangere buik, de badkleding die je tijdens de zwangerschap draagt slechts 1 seizoen mee zullen gaan.

Menu
iDeal Visa MasterCard Bancontact Fashion Cheque Klarna Sofort Banking
Jouw winkelwagen (0)

We zien hetzelfde product in twee maten in je winkelwagen. Kom ze gerust passen bij ons in de winkel of virtueel via onze online passessie.

Bestel nog voor € 75.00 om geen verzendkosten te betalen binnen Nederland
 
Totaal 0.00
Verder winkelen
Bestellen
Extra controle