Cupmaten DD t/m O
Omvang vanaf 60
Gratis opsturen vanaf €75
Retourtermijn 90 dagen
Winkel in Breda
menu

Ik blijf me verbazen. Zoveel verhalen, zoveel geklaag en even zoveel lapmiddelen. Ja dames, ik heb het over onze borsten en wat we er allemaal mee doen en over te vertellen hebben. Ook op internet kun je eindeloos lezen over pijn in je nek, aan je schouders of je bovenrug, smetplekken onder je borsten, bh’s die vreselijk zitten en ga zo maar door. Ik kan je zeggen dat er voor al deze problemen 1 oplossing is: DE PERFECTE BH!

  

Met nekklachten naar de dokter

Nekklachten weg met perfecte bhVorig jaar blesseerde ik me bij een simpel potje balletje over trappen. Waarom deed ik dat op blote voeten? Hoe dom, en een hele oude achillesblessure was terug. Op naar de dokter en die verwees mij naar de fysio. Nu ben ik persoonlijk geen voorstander van fysiotherapeuten, omdat ik er nog nooit baat bij heb gehad. Zij doen volgens mij alleen aan symptoombestrijding maar lossen zelden de echte oorzaak van je klachten op. Dat bracht mij er meteen toe het gesprek weer eens aan te gaan met mijn huisarts en ik vroeg hem: “Wat is jouw advies als vrouwen met nek- en schouderklachten op je spreekuur komen?” Zijn antwoord was fysiotherapie en dus durfde ik het aan. “Heb je wel eens gecontroleerd of deze vrouwen een goede bh dragen? Zeker met grote borsten hangt, bij te weinig support, het volledige gewicht van de borsten aan de nek en schouders. Hoeveel nekklachten denk jij dat een goede bh kan voorkomen?” Enigszins in verlegenheid gebracht, antwoordde hij dat hij daar nog nooit bij stil had gestaan. Vervolgens ging ik naar de fysio voor mijn achillespees, wederom zonder veel resultaat, en had hetzelfde gesprek over borsten en bh’s met hetzelfde antwoord. Wat een gemiste kansen toch, maar ook begrijpelijk want fysiotherapeuten zullen veel klantjes minder hebben als ze jou door gaan verwijzen naar een goede lingeriewinkel!

 

Enkele pondjes per borst

Een borst kan soms enkele pondjes per stuk wegen. Zeker een grote cupmaat die bijna altijd ontstaat door jouw persoonlijke hormoonhuishouding. In dat geval bestaan jouw boobies voornamelijk uit klierweefsel en dat is veel zwaarder dan vetweefsel. Als je gaat afvallen val je in zo’n geval vaak niet echt af bij je borsten, want klierweefsel verbrand je niet. Vetweefsel wel. Dus het advies om af te vallen, dat veel artsen ook eerst geven, slaat voor wat betreft jouw nek- en schouderproblemen echt nergens op. Daarom zijn wij ook zo blij met sommige
plastische chirurgen die veel van hun patiënten eerst een goede 
bh laten kopen, voordat ze aan een borstverkleining beginnen om 
nekproblemen op te lossen.

 

Hoe kan een bh mijn fysieke ongemakken oplossen?

Rugklachten bij grote borstenDaarop is het antwoord heel simpel. De basis van een perfect passende bh is de omvang. Daar begint de steun. Als de bh goed aansluit rondom jouw lichaam, vlak onder je borsten, dan tilt de bh eigenlijk de borsten al op. Kijk maar eens bij jezelf als jij jouw beide handen open spreid met de bovenkant van je handen naar boven en vervolgens deze onder je borsten stevig tegen je lichaam aan duwt. De duimen en je wijsvingers moeten tegen je lichaam aan gedrukt worden. Dit is vergelijkbaar met de rugband van een bh. Door duim en wijsvingers met de rug van je hand naar boven tegen je lichaam aan te duwen, rusten je borsten nu feitelijk op je handen. Je ziet dat je borsten daarmee omhoog komen en nu doen jouw handen eigenlijk hetzelfde als straks de cups van een bh.

Als je vervolgens de schouderbandjes zodanig stelt dat de borsten gelift worden tot halverwege je bovenarm, dan komt de support van onderaf en is de druk volledig weg bovenop je schouders. Verder heb ik nog tips om je borsten goed in de cups te leggen en over het aandoen van de bh. Met die tips lijk je vaak wel 2 maten slanker. Daarvoor verwijs ik je graag naar deze vlog.

 

Weg met lapmiddelen en bespaar veel geld

Welke bh voor jou perfect is kun je natuurlijk alleen ontdekken door je goed te laten adviseren. Er zijn zoveel verschillende type borsten en misschien nog meer bh pasvormen. Hoe vindt je nou die ene bh die volledig aansluit bij jouw boezem? Dat begint natuurlijk ook bij het bepalen van jouw maat. Maar als je die eenmaal weet dan hangen je borsten niet meer tegen je  lichaam aan, dan kruipt je rugband niet meer omhoog, dan zakken de bh bandjes niet meer van je schouders en prikken 
je beugels niet meer. Dan heb je geen doekjes of crèmes nodig om smetplekken onder je borsten te voorkomen of te laten genezen, dan heb je geen deuken meer op je schouders of wondjes op je borsten of in je oksels door prikkende beugels. En vooral verminderen jouw pijnlijke nek en schouderklachten en verdwijnen vaak zelfs volledig. Hoeveel meer comfort en plezier zal dit je geven? Oké, geef dan geen 2 tientjes, maar 50 of 60 euro uit. Weet je hoeveel kosten je bespaart op al die bezoekjes aan de fysiotherapeut?

 

Herken jij jezelf in deze blog? Heb je vragen of wil je jouw ervaring met ons delen? Mail me dan snel of laat het weten via Facebook. Ik lees alles en kan waarschijnlijk ook jou helpen! Dat doe ik met ons hele team al 21 jaar met veel plezier.

Tot BLOGwoensdag. Joane vR

 

REACTIES

Olwen: Ik kan me helemaal vinden in je verhaal over de juiste bh-maat en het feit dat artsen en therapeuten daar op zouden moeten wijzen, maar deel je mening over fysiotherapeuten beslist niet.

Zelf heb ik veel baat bij mijn fysiotherapeut (die ook manueel therapeut is), en ik denk dat huisartsen vaker naar hen zouden moeten doorverwijzen dan nu gebeurt, dat zou heel wat (kijk)operaties kunnen voorkomen of in elk geval het herstel kunnen versnellen. Toen ik onlangs op mijn enkel viel, ben ik zelfs rechtstreeks naar de fysio gegaan ipv naar de huisarts. En ik heb anderhalf jaar met een blessure rondgelopen omdat ik bij het bukken om mijn bergschoenen vast te maken de beugel van mijn bh tussen mijn ribben had gekregen. Huisarts kon me niet helpen. Uiteindelijk aan de fysio voorgelegd, en die heeft één keer iets gemanipuleerd op mijn rug (waar de bewuste rib aan mijn rugwervel vast zit) en sindsdien heb ik er vrijwel geen last meer van gehad en kan ik weer al mijn bh's aan.

Maar... er is zeker veel kwaliteitsverschil in fysioland. Het loont dus de moeite door te zoeken naar een echte goede, liefst een die ook verstand heeft van manuele therapie, en die verbonden is aan een sportschool zodat je onder directe begeleiding oefeningen kan doen (ipv oefeningen mee voor thuis, die de meeste mensen zelden doen).
Groeten van een tevreden klant, zowel van de fysio als van Naron.

Joane: Dankjewel voor je reactie. Hartstikke leuk en super fijn dat jij wel baat hebt bij fysiotherapie. Ik geloof zelf meer in het aanpakken van de oorzaak ipv alleen de symptomen en laat  mij dan ook liever door een osteopaat behandelen. Daarbij heb ik wel altijd baat. Maar ik ga jouw reactie graag plaatsen bij de blog, want alles is altijd subjectief en persoonlijk en dus de moeite waard om te delen.

Nogmaals ontzettend bedankt voor je reactie en tot bij Naron!

 

iDeal Visa MasterCard Bancontact Fashion Cheque Klarna Sofort Banking
Jouw winkelwagen (0)

We zien hetzelfde product in twee maten in je winkelwagen. Kom ze gerust passen bij ons in de winkel of virtueel via onze online passessie.

Bestel nog voor € 75.00 om geen verzendkosten te betalen binnen Nederland
 
Totaal 0.00
Verder winkelen
Bestellen
Extra controle